Friday, December 13, 2019

Prajitura Dobos cu budinca

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina sau unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 pahar lapte
  • Crema:
  • 3budinci de ciocolata
  • 0,750 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 200 g Finetti
  • 200g unt
  • Decor:
  • 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si se coc pe dosul tavii.



Crema se pregateste astfel:

Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).



Cu aceasta compozitie umplem foile.

Foaia de deasupra o decoram cu Glazura cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.

No comments:

Post a Comment